Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Απεκάλεσε «σχεδόν ΑμεΑ» υπαλλήλους του δήμου (video)

Image result for γαβότσης αστεριοςΣάλο έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση.

Κατά τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, με θέμα τη λειτουργία του πολεοδομικού γραφείου, ο κ. Γαβότσης είπε ότι οι μισοί μηχανικοί του Δήμου είναι «σχεδόν ΑμεΑ».

«Πενήντα μηχανικούς έχει η Θέρμη αν θέλετε να ξέρετε. Εμείς έχουμε εννέα και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν ΑμεΑ. Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία. Ξέρετε πάρα πολύ καλά…» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Ανέστη Πολυχρονίδη, ο οποίος αμέσως του απάντησε:

«Πάρτε το πίσω τώρα. Σε παρακαλώ προσβάλεις τους συναδέλφους σου. Το να λέτε για κάποιον συνάδελφο ότι είναι ΑμεΑ δεν σας τιμά. Πάρτε το πίσω» του απάντησε.

«Δεν είχα την πρόθεση να θίξω κανέναν»

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο κ. Γαβότσης επιχείρησε να τα μαζέψει, λέγοντας η φράση του ήταν αδόκιμη και ότι ο ίδιος δεν ήθελε να θίξει προσωπικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας.

«Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών», είπε χαρακτηριστικά.

«Προσβλητική και αντικοινωνική» αναφορά

Από την πλευρά του, ο  δημοτικός σύμβουλος κ. Πολυχρονίδης, μιλώντας στον ιστότοπο politesoraiokastrou έκανε λόγο για αναφορά «άκρως προσβλητική για τους εργαζόμενους συναδέλφους μηχανικούς στο δήμο».
Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι η έκφραση ήταν «βαθύτατα αντικοινωνική απέναντι στους εργαζομένους ΑμεΑ στον δήμο μας και στην αποδεδειγμένη ικανότητα παραγωγής έργου και προσφοράς τους. Η σιωπηλή άρνησή του να ανακαλέσει φανερώνει την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας και την ύπαρξη υπέρμετρης αλαζονείας. Περιμένω τη θέση του συλλόγου εργαζομένων του δήμου και των υπευθύνων της τεχνικής υπηρεσίας».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s