Βόρεια Κορέα: Δεν έχουμε καμία σχέση με την κυβερνοεπίθεση WannaCry

Βόρεια Κορέα: Δεν έχουμε καμία σχέση με την κυβερνοεπίθεση WannaCry Η Βόρεια Κορέα διαψεύδει τις κατηγορίες των ΗΠΑ πως ήταν αυτή που ενορχήστρωσε την κυβερνοεπίθεση, που έγινε γνωστή με την ονομασία WannaCry και η οποία προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους υπολογιστές νοσοκομείων, τραπεζών και άλλων εταιρειών σε όλη την υφήλιο νωρίτερα το 2017.

 «Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, δεν έχουμε καμιά σχέση με κυβερνοεπιθέσεις και δεν αισθανόμαστε ότι είναι ανάγκη να απαντάμε, κατά περίπτωση, σε τέτοιες παράλογες κατηγορίες από τις ΗΠΑ», είπε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η κατηγορία των ΗΠΑ αποτελεί μια σοβαρή πολιτική πρόκληση σε βάρος της Βόρειας Κορέας την οποία η Πιονγκγιάνγκ δεν θα ανεχθεί ποτέ, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι ευθυνόταν για την κυβερνοεπίθεση, ενώ το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας έκρινε επίσης πως είναι πολύ πιθανό να βρισκόταν πίσω από την επίθεση η ομάδα κυβερνοπειρατείας Lazarus, που συνδέεται με την Πιονγκγιάνγκ, κατά το Φόρεϊν Όφις.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s