Το άγνωστο υβρίδιο αρκούδας‑λύκου που βρέθηκε στην Ρωσία είναι τελικά… σκύλος!

Το άγνωστο υβρίδιο αρκούδας‑λύκου που βρέθηκε στην Ρωσία είναι τελικά... σκύλος!

Πρόσφατα στην Ρωσία ανακαλύφθηκε ένα περίεργο ζώο, ένα υβρίδιο αρκούδας και λύκου, όπως θεώρησαν αρχικά. Οι φωτογραφίες έγιναν viral και όλοι αναρωτήθηκαν τι μπορεί να είναι αυτό το ζώο.

Βρέθηκε στην νότια Ρωσία στην περιοχή Chelyabinsk και αμέσως οδηγήθηκε σε καταφύγιο ζώων. Αν κοιτάξεις το πρόσωπό του μοιάζει πράγματι με αρκούδα, αλλά όταν σταθεί στα πόδια του, έχει την εμφάνιση σκύλου ή λύκου.

«Έχει δύσκολο χαρακτήρα. Το μεταφέραμε πολύ δύσκολα. Αυτός που θα το υιοθετήσει θα τα βρει σκούρα προσπαθώντας να το πλησιάσει», είπε ο Ρώσος ακτιβιστής που το μετέφερε. Σιγά σιγά μπήκε κι ένα τέλος στην διαμάχη αν είναι αρκούδα ή λύκος. Είναι τελικά… σκύλος, που είχε ανατραφεί έτσι ώστε να μοιάζει με αρκούδα!

Το ζώο είναι περίπου τεσσάρων ετών και ζούσε στους δρόμους, αφότου οι ιδιοκτήτες του το έδιωξαν επειδή ήταν «επιθετικό», όπως γράφει η εφημερίδα Sun. Τώρα, που ζει στο καταφύγιο, δείχνει σημάδια άγχους και έντονης ανησυχίας.

«Ψάχνουμε για κάποιους έμπειρους ανθρώπους να το φροντίσουν, αλλά δεν έχουμε βρει ακόμα», λέει η ιδιοκτήτης του καταφυγίου. «Είναι διασταύρωση ράτσας Chow Chow και αδέσποτου, αλλά στην περίπτωσή του κάποιοι το πούλησαν για καθαρόαιμο. Οι άνθρωποι αγοράζουν τέτοια κουτάβια και όταν μεγαλώνουν και μοιάζουν σαν αυτόν, τότε τα πετούν στον δρόμο», συμπληρώνει.

Ας ελπίσουμε οτι ο πανέμορφος αυτός φιλαράκος, θα έχει μια καλή ζωή από εδώ και πέρα και να πάρει όση αγάπη του στερήθηκε μέχρι τώρα.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s