Θανάτωσαν 23 σκυλιά στο δήμο Ρήγα Φεραίου

Θανάτωσαν 23 σκυλιά στο δήμο Ρήγα ΦεραίουΠερισσότερα από 20 δεσποζόμενα σκυλιά θανατώθηκαν στο δήμο Ρήγα Φεραίου,  στις περιοχές Στεφανοβικείου, Βελεστίνου και Ριζομύλου.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν υποστεί σοκ και είναι θορυβημένοι, αφού δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ποιος μπορεί να προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαιη πράξη της μαζικής θανάτωσης σκύλων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα σκυλάκια ήταν μικρά σε ηλικία. «Δεν ενοχλούσαν κανέναν. Πρόκειται για μαζική δολοφονία» επισήμανε ο ιδιοκτήτης ενός από τα σκυλιά που θανατώθηκαν.

Το αποτρόπαιο έγκλημα κατά των μικρών τετράποδων σημειώθηκε μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου.

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου και ήρθαν αντιμέτωποι με φριχτές εικόνες, ζώων τα οποία κείτονταν νεκρά, μερικά στον δρόμο και άλλα μέσα στις αυλές.

Οι φόλες που πετάχτηκαν ήταν πραγματικές «βόμβες» δηλητηρίου, άκρως επικίνδυνες για τα ζώα.

Χρησιμοποιήθηκαν με μανία αφανίζοντας 13 σκυλιά στο Στεφανοβίκειο και άλλα 10 σε Βελεστίνο και Ριζόμυλο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο Στεφανοβίκειο, μέχρι και την Κυριακή το πρωί κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν φόλες με δηλητήριο πεταμένες στην πλατεία του χωριού, τις οποίες έσπευσαν να απομακρύνουν, πριν να βρουν τραγικό θάνατο και άλλα τετράποδα.

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες που έχασαν με αυτόν τον τρόπο τα κατοικίδια τους, έσπευσαν να κοινοποιήσουν το γεγονός στα social media, προκειμένου να ενημερωθούν άλλοι ιδιοκτήτες, ώστε να προφυλάξουν τα ζώα τους από τον άγνωστο δράστη.

Αρκετοί από τους ιδιοκτήτες των σκύλων που βρήκαν τραγικό θάνατο, προσανατολίζονται τώρα να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστων.
Πηγή: taxydromos

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s