Η στιγμή που αστυνομικοί σκοτώνουν πρώην αναπληρωτή σερίφη [βίντεο]

Ένα βίντεο-σοκ που καταγράφει το θάνατο ενός πρώην αναπληρωτή σερίφη από τα πυρά αστυνομικών στο πάρκινγκ του αρχηγείου της αστυνομίας στο Κολοράντο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές δύο μήνες μετά μετά το περιστατικό.

Στις εικόνες διακρίνεται το αυτοκίνητο του αναπληρωτή σερίφη Μαρκ Μπάιντον να μπλοκάρει την έξοδο του πάρκινγκ των εργαζομένων. Μόλις τον πλησίασε ο φρουρός, παρατήρησε ότι ο Μπάιντον είχε ένα πιστόλι στα πόδια του κι ότι πρέπει να αντιμετώπιζε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα καθώς το βλέμμα του ήταν προσηλωμένο στο κενό. «Ήρθα εδώ για να λάβω τις εντολές μου», του είπε.

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή που αστυνομικοί σκοτώνουν πρώην αναπληρωτή σερίφη [βίντεο]

Ο φρουρός ζήτησε μέσω ασυρμάτου βοήθεια και γρήγορα κατέφθασαν στο σημείο δύο συνάδελφοί του για να τον βοηθήσουν. Ο ένας αναγνώρισε τον Μπάιντον, αλλά τρόμαξαν όταν είδαν ότι είχε πιστόλι στα πόδια του, ενώ τα χέρια του ήταν στο τιμόνι.

«Μην κουνηθείς ούτε ένα εκατοστό, μιλάω σοβαρά, εντάξει;», ακούγεται να λέει ένας απ’ τους αστυνομικούς στον Μπάιντον σημαδεύοντάς τον στο κεφάλι.

Όταν ένας συνάδελφός του γέρνει μέσα στο αυτοκίνητο για να πάρει το πιστόλι, ακολουθεί πάλη.

«Μαρκ τι κάνεις;» ρωτά ένας απ’ τους αστυνομικούς τον Μπάιντον.

«Μη, μη, μη… μη, μη», ακούγεται να φωνάζει.

Τότε οι δύο αστυνομικοί τον γαζώνουν με εννιά σφαίρες κι ο 50χρονος πρώην αναπληρωτής σερίφης, που υπηρέτησε από το 2000 έως το 2010, όταν αποχώρησε από το Σώμα, θα πέσει νεκρός.

Ο Μαρκ Μπάιντον είχε υπηρετήσει από το 2000 έως το 2010

Το περιστατικό έγινε στις 29 Οκτωβρίου. Η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ανθρωποκτονία, αλλά ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι πυροβολισμοί ήταν δικαιολογημένοι, αφού οι αστυνομικοί ήταν σε άμυνα

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s