Αν είσαι πεισματάρης και εργατικός, τότε ίσως ζήσεις περισσότερο

Αποτέλεσμα εικόνας για μικροί κύριοι μικρές κυρίες

Μετά από κάποια ηλικία, όπως λένε οι γηραιότεροι, έχεις το δικαίωμα να γκρινιάξεις λίγο περισσότερο και να περνάει πάντα το δικό σου. Οι παππούδες σας σίγουρα θα υπήρξαν λίγο πεισματάρηδες.

Κι όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα που έκαναν τα Πανεπιστήμια της Ρώμης και του Σαν Ντιέγκο, αν είσαι πεισματάρης, τότε ίσως ζήσεις περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει και αν έχεις υπάρξει εργατικός στην ζωή σου.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στην νοητική και σωματική υγεία των Ιταλών, που έχουν ηλικία μεταξύ 90 και 101 ετών και ανακάλυψε πως οι Ιταλοί συνταξιούχοι που έχουν ζήσει μέχρι αυτήν την ηλικία, έχουν αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά. Η μελέτη έβγαλε το συμπέρασμα πως οι συμμετέχοντες έχουν ζήσει τόσο, επειδή είναι διανοητικά υγιέστεροι από τα νεότερα μέλη των οικογενειών τους. Αν μάλιστα είχαν και μια σταθερή δουλειά ή δικό τους σπίτι, τότε η πιθανότητα μακροημέρευσης μεγάλωνε.

Στην έρευνα συμμετείχαν 29 συνταξιούχοι που ζουν στην Νότιο Ιταλία. Παράλληλα, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συγγενείς τους να τους περιγράψουν. Ανακάλυψαν ότι εκτός από το ότι έχουν θετική στάση απέναντι στην ζωή, οι περισσότεροι έχουν μια πεισματάρικη προσωπικότητα. Το να είσαι πεισματάρης μάλλον είναι καλό για την υγεία σου, αφού αν είσαι χαλάς λιγότερο χρόνο και ενέργεια σε πράγματα που δεν σε ενδιαφέρουν ή στο πως σε βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι.

Ένα άλλο κοινό που ανακάλυψες η έρευνα, ήταν το πάθος τους για την ζωή στην εξοχή. «Έχουν υπάρξει πολλές μελέτες για τους ηλικιωμένους, αλλά οι περισσότερες επικεντρώνονται στην γενετική και όχι στην διανοητική τους υγεία ή την προσωπικότητά τους», αναφέρει ο Δρ. Jeste, καθηγητής ψυχιατρικής και νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. «Τα κυριότερα σημεία που προέκυψαν από την έρευνά μας και φαίνεται πως είναι τα μοναδικά που σχετίζονται με την διανοητική υγεία αυτών των ανθρώπων, είναι θετικότητα, ηθική της εργασίας, πείσμα και ισχυροί δεσμοί με την οικογένεια, την θρησκεία και τον τόπο τους», συμπληρώνει.

Οπότε, καταλάβατε. Αν θέλετε να να ζήσετε περισσότερο, τότε εκτός από τα γονίδια, ίσως θα πρέπει να γίνεται και λίγο πιο πεισματάρηδες έως και αντιπαθητικοί…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s