Γιαβούζ Γιλμάζ: Αυτοκτόνησε για να μη μείνει παράλυτος!

Σοκ από τις αποκαλύψεις για τον Γιαβούζ Γιλμάζ: Αυτοκτόνησε για να μην μείνει παράλυτος!

Sοκάρουν οι αποκαλύψεις, που αφορούν στην υπόθεση θανάτου του γιου πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, Γιαβούζ, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές και τα τοπικά δημοσιεύματα, αυτοκτόνησε.

Μία ημέρα μετά τον θάνατο του Μεχμούτ Γιαβούζ Γιλμάζ, η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κεντ στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύπτει το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του. Πρόκειται για μια ασθένεια που είχε επιδεινωθεί και εκτιμάται ότι τον οδήγησε στην απόφαση να αυτοκτονήσει.

Να σημειωθεί πως αρχικά τόσο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης όσο και η αστυνομία μετέδιδαν πως ο εν λόγω άνδρας αυτοκτόνησε ενώ στη συνέχεια οι πληροφορίες έκαναν λόγω για δολοφονία. Οι τουρκικές αρχές λοιπόν ερεύνησαν όλα τα σενάρια, πριν καταλήξουν στο συμπέρασμά τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 38χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι του, στο σπίτι του στον Βόσπορο, από τους σωματοφύλακές του και έφερε τραύμα από όπλο στο κεφάλι, με τους ίδιους να αναφέρουν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Μάλιστα, το πυροβόλο όπλο βρέθηκε στο προσκέφαλό του.

«Μπήκαμε με τη βοήθεια ενός κλειδαρά το πρωί και βρήκαμε ένα όπλο δίπλα του», δήλωσαν οι σωματοφύλακες του στη μαρτυρία τους. Ο Μέχμετ Γιαβούζ Γιλμάζ ήταν μόνος του όλο το βράδυ μέσα στο σπίτι του.

Τραγική η φιγούρα του πατέρα

Ο πατέρας του, ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Τουρκίας τρεις φορές, βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν έμαθε τα τραγικά νέα και από εκεί έφυγε με αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη. Στις 20.00 του Σαββάτου οι Μεσούτ και Μπερνά Γιλμάζ προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, όπου τους περίμεναν στενοί τους φίλοι. Εκεί ενημερώθηκαν, την τραγική είδηση και αμέσως έσπευσαν στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν η σορός του γιου τους.

Ο 38χρονος ήταν μέλος της εκτελεστικής επιστροπής του Πανεπιστημίου Κεντ, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, «ο Γιαβούζ Γιλμάζ έπασχε από επιληψία κροταφικού λοβού. Ωστόσο, η υγεία του επιδεινώθηκε, όταν υπήρξαν κάποιες επιπλοκές που οδηγούσαν στην παράλυση. Ήταν πολύ πιεσμένος, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αυτή την πίεση και έβαλε τέλος στη ζωή του. Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του αγαπημένου μας, Γιαβούζ Γιλμάζ. Θα θυμόμαστε πάντα, όσα έκανε για το πανεπιστήμιο μας».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s