Οταν ένα παλιό, κλασικό, μικρό ισόγειο διαμέρισμα στου Παπάγου μεταμορφώθηκε σε ένα minimal cozy σπίτι -Το πριν και το μετά [εικόνες]

Οταν ένα παλιό, κλασικό, μικρό ισόγειο διαμέρισμα στου Παπάγου μεταμορφώθηκε σε ένα minimal cozy σπίτι -Το πριν και το μετά [εικόνες]

Η ανακαίνιση ενός μικρού διαμερίσματος μόλις 45 τ.μ. στου Παπάγου αποδεικνύει ότι όταν υπάρχουν ταλαντούχοι επαγγελματίες, με γνώσεις και έξυπνες ιδέες, όλα είναι δυνατά.

Ακόμη και η μεταμόρφωση ενός συμβατικού παλιού ισόγειου διαμερίσματος σε ένα cozy, ευχάριστο και ζηλευτό σπίτι.

Το εν λόγω διαμέρισμα το οποίο ανακαινίσθηκε από την αρχιτέκτονα Μυρτώ Κιούρτη βρίσκεται στου Παπάγου.

Μόλις 45 τ.μ., ισόγειο, χωρισμένο σε καθιστικό και υπνοδωμάτιο, με μεγάλες μπαλκονόπορτες προς τον ακάλυπτο χώρο.

Ενοικοί του ένα νεαρό ζευγάρι, το οποίο ήταν σε δίλημμα για το αν θα έπρεπε να μετακομίσει σε ένα άλλο διαμέρισμα ή να ανακαινίσει το εν λόγω, καθιστώντας το πιο λειτουργικό, σύγχρονο και όμορφο. Με δεδομένο ότι ο ακάλυπτος χώρος στον οποίο βλέπει το διαμέρισμα είναι ένας κατάφυτος κήπος, μακριά από αυτό που όλοι έχουμε στο νου για τους ακάλυπτους, κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, το ζευγάρι αποφάσισε να τολμήσει την ανακαίνιση. Και το αποτέλεσμα δικαίωση την απόφαση τους.

Η αρχιτέκτονας Μυρτώ Κιούρτη έβαλε όλη της τη φαντασία και με λύσεις, έξυπνες και πολυμορφικές έφτιαξε ένα μοντέρνο, κομψό χώρο για το νεαρό ζευγάρι.

Ο χώρος έγινε ενιαίος και όπως αναφέρει ο ιστότοπος toktirio.gr ο χώρος εσωτερικά αντιμετωπίστηκε σαν να είναι ένα μεγάλο έπιπλο. Ενα μεγάλο πολυμορφικό έπιπλο.

Το κρεβάτι απέκτησε πλάτη με τη μορφή μιας βιβλιοθήκης της οποίας τα ράφια από τη μια πλευρά λειτουργούσαν ως κομοδίνα ενώ από την άλλη (προς το καθιστικό) ως τυπικά ράφια βιβλιοθήκης.

Εντωμεταξύ, η πλάτη του κρεβατιού είναι και πλάτη του γωνιακού καναπέ, ενώ η βιβλιοθήκη πάνω από τον καναπέ και το κρεβάτι κάνει γωνία, ακολουθώντας το γωνιακό καναπέ. Χαμηλή βιβλιοθήκη η οποία μετασχηματίζεται σε πάγκο, ο οποίος λειτουργεί  ως γραφείο της ιδιοκτήτριας, η οποία μόλις είχε επιστρέψει από τις διδακτορικές της σπουδές στη Γαλλία.

Και εν συνεχεία η κουζίνα. Ο πάγκος της επεκτείνεται και λειτουργεί ως τραπέζι για φαγητό ανάμεσα στο καθιστικό και στην κουζίνα, ενώ στη μια του γωνία χρησιμοποιείται ως γραφείο από τον ιδιοκτήτη που είναι πολιτικός μηχανικός και κατασκευαστής.

Το δάπεδο στρώθηκε με ξύλινο πάτωμα, ενώ όλα τα έπιπλα κατασκευάζονται από mdf λακαρισμένο σε ολόλευκο χρώμα.

Επιπλέον, ο τοίχος που… διατρέχει όλο το χώρο μετασχηματίστηκε σε μια επιμήκη ντουλάπα. Η είσοδος στο διαμέρισμα γίνεται διαμέσου αυτής της ντουλάπας, με το σημείο της εισόδου να μετασχηματίζεται σε ένα είδος πύλης.

Ο άλλος τοίχος του διαμερίσματος γκρεμίζεται τελείως και αντικαθίσταται από μια μεγάλη δίφυλλη τζαμαρία.

Ο πράσινος κατάφυτος κήπος εισβάλει μέσα στο σπίτι σαν ένα τεράστιο έργο τέχνης, ο χώρος εκτείνεται προς τα έξω οπτικά, το ιδιωτικό και το κοινόχρηστο βρίσκουν μεταξύ τους μια νέα δημιουργική ισορροπία.

Το διαμέρισμα όπως ήταν πριν την ανακαίνιση:

Φωτογραφίες: ktirio.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s