Μεταμόσχευσαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιόυ στον αντίχειρα ασθενή

Μεταμόσχευσαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιόυ στον αντίχειρα ασθενή

Σε μια πρωτοποριακή επέμβαση προχώρησαν χειρουργοί στην Ολλανδία, αντικαθιστώντας τον κατεστραμμένο αντίχειρα ενός ασθενούς με το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του.

Ο ασθενής, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, έχασε τον αριστερό του αντίχειρα σ’ ένα εργατικό ατύχημα τον περασμένο Ιούνιο. Όταν έμαθε ότι έγινε μια παρόμοια εγχείρηση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, παρακάλεσε τον χειρουργό Ρόμπερτ ντε Βιν και τους συναδέλφους του Μικ Κρόιλεν και Γιαν φαν Λουν να μεταμοσχεύσουν το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του στο χέρι του για να μπορεί να οδηγεί τη μοτοσικλέτα του.

Η περίπλοκη εγχείρηση στο νοσοκομείο της πόλης Beverwijk διήρκεσε 11 ώρες, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αλλά θα απαιτήσει μακρύ διάστημα ανάρρωσης.

«Το θέμα δεν ήταν μόνον να μην απορρίψει ο οργανισμός του το μόσχευμα, αλλά και να επανασυνδεθούν με επιτυχία τα νεύρα και οι τένοντες ώστε ο νέος αντίχειρας να είναι λειτουργικός», τόνισε ο επικεφαλής χειρουργός.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου πρόσθεσε ότι εξίσου δύσκολο εγχείρημα ήταν η μικροχειρουργική επανασύνδεση των αιμοφόρων αγγείων, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα νεκρώσει ο ιστός.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s