Τι απέγινε ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της Β. Κορέας; -Φήμες ότι ο Κιμ τον εκτέλεσε

Αποτέλεσμα εικόνας για Χουάνγκ Πιόνγκ Σο

Ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του Κιμ Γιονγκ Ουν, που θεωρείτο κάποτε «ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στη Βόρεια Κορέα»,  έχει εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα από το προσκήνιο εντείνοντας τις φήμες ότι μπορεί να οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο στρατηγός Χουάνγκ Πιόνγκ Σο κατείχε το υψηλότερο στρατιωτικό αξίωμα στο κομμουνιστικό καθεστώς ως διευθυντής του πολιτμπιρό των ενόπλων δυνάμεων και ήταν ηγετικό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Ήταν στο πλευρό του Κιμ όταν ο «Υπέρτατος Ηγέτης» έκανε την τελευταία του πυρηνική δοκιμή τον Σεπτέμβριο, αλλά αποπέμφθηκε κατηγορούμενος για «δωροληψία», προκειμένου να προωθήσει συγκεκριμένα άτομα σε ανώτερα κλιμάκια. Ο Χουάνγκ έχει να εμφανιστεί δημοσίως εδώ και δύο μήνες, ενώ ο υπαρχηγός του, Κιμ Γουόνγκ Χονγκ, λέγεται ότι εστάλη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

«Αν εκδιώχθηκε πράγματι ο Χουάνγκ από το Εργατικό Κόμμα, τότε αυτό θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας και πιθανώς και της ζωής του, αν και είναι άγνωστο κατά πόσον παραμένει ζωντανός», έγραψε η νοτιοκορεατική εφημερίδα JoongAng Ilbo.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε το μυθικό-εμβληματικό όρος Παέκτου, ένα ενεργό ηφαίστειο στη μεθόριο της χώρας με την Κίνα- όπως κάνει συνήθως προτού διατάξει την εκτέλεση κορυφαίων συνεργατών του.

Στο ίδιο βουνό είχε πάει και τον Απρίλιο του 2013, προτού στείλει στο απόσπασμα τον πρώην υπουργό Άμυνας Χιον Γιονγκ Σολ, αλλά και το Νοέμβριο του ίδιου έτους, προτού ρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες της μυστικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας, τον θείο του Γιανγκ Σονγκ Θάεκ σε άγρια σκυλιά κατηγορώντας τον για προδοσία.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν βαδίζει στα βήματα του πατέρα του επισκεπτόμενος το βουνό όταν πρόκειται να λάβει σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με το κράτος», δήλωσε πηγή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης.

Ο στρατηγός Χουάνγκ, θεωρείτο κάποτε δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στη Βόρεια Κορέα, πίσω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Στη Σεούλ θεωρούν ότι ο Χουάνγκ έπεσε θύμα του ανταγωνισμού του μ’ έναν άλλο έμπιστο συνεργάτη του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, τον Τσόε Ριόνγκ Χάε, ο οποίος υπέστη μια πολιτική «επανεκπαίδευση» προ διετίας, αλλά φαίνεται ότι αυξάνει την επιρροή του μετά την προαγωγή του τον Οκτώβριο.

Από το 2011 που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν καθαίρεσε ή έστειλε εκατοντάδες στο απόσπασμα, ενώ έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ κατά ηγετικών στελεχών που τον «ενοχλούν» ή νιώθει ότι απειλούν την εξουσία του.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s