Η ολλανδική αστυνομία… απέλυσε τους αετούς και τους αρουραίους που είχε προσλάβει

Η ολλανδική αστυνομία... απέλυσε τους αετούς και τους αρουραίους που είχε προσλάβει

Μάλλον δεν πήγε καλά η έμπνευση που είχε η ολλανδική αστυνομία ανα εκπαιδεύσει αρουραίουτς και αετούς.

Η ολλανδική αστυνομία είχε εκπαιδεύσει αετούς για να κυνηγούν τα drones όταν πετούν σε απαγορευμένες ζώνες, ωστόσο τα πτηνά αποδείχτηκαν υπερβολικά ανυπάκουα και η συντήρησή τους κοστίζει πολύ.

Το να εκπαιδεύσεις έναν αετό είναι ένα πολύ ακριβό και σύνθετο «σπορ», όπως κατάλαβε η εθνική αστυνομία η οποία αναγκάστηκε να απολύσει τους απείθαρχους αετούς. Όπως αναφέρει το nltimes.nl, η αστυνομία είχε αγοράσει τα πουλιά όταν ήταν ακόμα νεοσσοί.

Η εταιρεία Guard from Above εκπαίδευσε πολλούς αετούς για λογαριασμό της αστυνομίας και κατόπιν έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα κατορθώματά τους. σε αυτό το βίντεο, φαίνεται μία επιτυχημένη επίδειξη καθώς ο αετός εφορμά σε ένα drone, το αρπάζει και κατόπιν προσγειώνεται λίγα μέτρα πιο πέρα, με τη λεία του ακόμη γαντζωμένη στα νύχια του.

Αφότου εντάχθηκαν στο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας, οι αετοί εμφανίστηκαν δημοσίως δύο φορές, σε εκδηλώσεις στο Ρότερνταμ και τις Βρυξέλλες, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν. Όπως εξήγησε η αστυνομία, δεν ήταν σίγουρη πώς θα αντιδρούσαν απέναντι σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων.

Η αστυνομία της Ολλανδίας ωστόσο είχε πρωτοτυπήσει και σε άλλον έναν τομέα αυτόν της ανεύρεσης εκρηκτικών. Για αυτό το σκοπό είχε «προσλάβει» αρουραίους με σκοπό να τους εκπαιδεύσει να εντοπίζουν εκρηκτικά, ανθρώπινα λείψανα και λαθραία τσιγάρα. Ωστόσο και αυτό το πείραμα απέτυχε με την αστυνομία να απολύει και τους αρουραίους καθώς τα τρωκτικά δεν θα μπορούσαν να γίνουν «επιχειρησιακώς μάχιμα».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s