Έλληνας μεταμόρφωσε το τσαγκαράδικο του πατέρα του, σε δημοφιλή εταιρεία παπουτσιών

Έλληνας μεταμόρφωσε το τσαγκαράδικο του πατέρα του, σε δημοφιλή εταιρεία παπουτσιών

Ο Γιώργος Βλάγκος είναι ο ιδρυτής και σχεδιαστής της Oak Street Bootmakers, μιας εταιρείας παπουτσιών με έδρα το Σικάγο.

Αν θες να αγοράσεις παπούτσι από τη συγκεκριμένη εταιρεία, θα πρέπει να είσαι σε λίστα αναμονής, τουλάχιστον για 6 εβδομάδες. Θα αποζημιωθείς βέβαια, από την εξαιρετική ποιότητα, και το χειροποιήτο παπούτσι που θα παραλάβεις.

Ο Γιώργος Βλάγκος, έμαθε τη τέχνη του παπουτσιού, από τον πατέρα του, που στην ηλικία των 18 ετών βρέθηκε μετανάστης στη Νέα Υόρκη. Δημιούργησε το δικό του τσαγκαράδικο, και πολύ σύντομα όλη η πόλη, διόρθωνε τα παπούτσια του στο πληθωρικό Έλληνα.

Ο Γιώργος σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, κανείς δεν τον υποχρέωσε να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά το μικρόβιο του καλού παπουτσιού, και της εμφάνισης, το κουβαλούσε πάντα μέσα του.

Εξοργισμένος από τις πολύ ακριβές τιμές σε παπούτσια που δεν είχαν καλή ποιότητα, αποφάσισε να μετατρέψει το τσαγκαράδικο του πατέρα του, σε φίρμα παπουτσιών.

Στις 31 Αυγούστου του 2010 ίδρυσε την Oak Street Bootmakers και χωρίς καμία διαφημιστική καμπάνια κυριολεκτικά ξεπούλησε το διαθέσιμο εμπόρευμα μέσα σε 24 ώρες.

Τα σχέδιά του είναι μοντέρνες ανατροπές σε κλασικά σχέδια, όπως μπότες, loafers και τα παπούτσια σκάφους. Οι τιμές κυμαίνονται από $ 210 έως $ 356 για ένα ζευγάρι.

Ακόμη και σήμερα μετά την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει, βρίσκεται καθημερινά στο κατάστημα, απαντάει προσωπικά σε όλα τα emails που δέχεται, και κάθε παπούτσι, φροντίζει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πελάτη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s