Αυτός είναι 55χρονος έμπειρος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο

Θύμα της νέας τραγωδίας στον Όλυμπο είναι ο 55χρονος ορειβάτης Χρήστος Ανανιάδης από τη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπολόγισε καλά τον πάγο και γλίστρησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να πεθάνει.

Ο άτυχος ορειβάτης ήταν οδηγός βουνού και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης
Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ.Ευάγγελος Φαλάρας ανέφερε στο protothema: «Ήταν μια επιχείρηση που κράτησε δώδεκα ώρες περίπου, με αντίξοες καιρικές συνθήκες, με -12 βαθμούς Κελσίου πάνω στο βουνό. Δυστυχώς το Σάββατο είχαμε τα δύο νεαρά παιδιά που ήταν άπειρα και από χτες Δευτέρα θρηνούμε έναν από τους πιο έμπειρους ορειβάτες της Βορείου Ελλάδας. Ήταν οδηγός βουνού και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Δίδασκε από το 1989 και είχε εκπαιδεύσει πολύ κόσμο σχετικά με την αναρρίχηση. Δυστυχώς δεν υπολόγισε τον πάγο και κάτω από τον πάγο υπήρχαν πέτρες και γλίστρησε, παρόλο που φορούσε αθλητικά παπούτσια με καρφιά από κάτω, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό γύρω στα 40 μέτρα περίπου».

Ο Χρήστος Ανανιάδης ήταν έμπειρος ορειβάτης και ασχολήθηκε με τα αθλήματα του βουνού από τα 18 του χρόνια.
Το 1985, παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας και πραγματοποίησε πολλές επαναλήψεις κλασσικών διαδρομών, αρκετές νέες διαδρομές, και πολλές χειμερινές αναβάσεις τόσο σε βουνά της Ελλάδας (Όλυμπος, Αστράκα, Γκαμήλα, Γκιώνα, Βαράσοβα, Φαλακρό, Mετέωρα) όσο και του εξωτερικού Αλπεις, Δολομίτες, Καύκασος).
Το 1993 παρακολούθησε με επιτυχία την Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας της ΕΟΟΑ, ενώ είχε αναλάβει την εκπαίδευση ορειβατών και είχε πάρει μέρος σε διοικητικά συμβούλια ορειβατικών συλλόγων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s