Έτσι ακουγόταν ο Τυραννόσαυρος: Η τρομακτική «φωνή» του ακούστηκε ξανά μετά από 66 εκατ. χρόνια. Απέχει από αυτό που βλέπει κανείς σε ταινίες

Σχετική εικόνα

Όταν ο φοβερός και τρομερός Τυραννόσαυρος Rex απεικονίζεται σε ταινίες, ντοκιμαντέρ, βιντεοπαιχνίδια κλπ, η «φωνή» του κατά κανόνα δεν είναι κάτι άλλο από έναν τρομακτικό, τερατώδη βρυχηθμό, αντίστοιχο ενός εκ των τρομακτικότερων κυνηγών που έχουν περπατήσει ποτέ στη Γη. Ωστόσο, αυτό ίσως και να μην ανταποκρίνεται και τόσο στην πραγματικότητα, σύμφωνα με νέες έρευνες, οι οποίες «αποκρυσταλλώνονται» υπό τη μορφή μιας αναπαραγωγής/ «ανακατασκευής» ήχου στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του BBC (The Real T.rex).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, ο φυσιοδίφης Κρις Πάκαμ και η Τζούλια Κλαρκ, του καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Τέξας, «πάτησαν» στη θεωρία που λέει ότι οι δεινόσαυροι ακούγονταν περισσότερο σαν τα σημερινά πουλιά και ερπετά παρά σαν τα σημερινά αρπακτικά.

«Οι πιο ανατριχιαστικοί ήχοι στον φυσικό κόσμο σήμερα προέρχονται από αρπακτικά, το ουρλιαχτό του λύκου, ο βρυχηθμός της τίγρης, αλλά οι ειδικοί τώρα αμφιβάλλουν για το αν ο Τ-Rex ακουγόταν σαν αυτά» λέει ο Πάκαμ.

Οι δεινόσαυροι είναι οι πρόγονοι των σημερινών πουλιών και «συγγενεύουν» με τους αλιγάτορες και τους κροκόδειλους, οπότε η Κλαρκ χρησιμοποίησε τον «απόκοσμο» ήχο του ευρασιατικού ήταυρου (ένα σπάνιο είδος ερωδιού) και τους ήχους κινεζικών κροκοδείλων για να «εκτιμήσει» το πώς θα ακουγόταν ο τυραννόσαυρος. Στη συνέχεια, αύξησε την κλίμακα και έντασή του για να αντιστοιχεί σε ένα πλάσμα του μεγέθους του τυραννόσαυρου και προέκυψε ένα υπόκωφο, απειλητικό γρύλισμα- πιο «διακριτικό» από τον βρυχηθμό που θα φανταζόταν κανείς, αλλά αρκετά τρομακτικό για να προκαλέσει ανατριχίλα.

Πατήστε  εδώ για να τον ακούσετε

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s