Αυτά είναι τα 5 ελληνικά εστιατόρια ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου

Στη λίστα με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018 βρέθηκαν πέντε Ελληνικά, ενώ την υψηλότερη  βαθμολογία (87,75) με έλληνες σεφ την πήρε ο Κωνσταντίνος Φιλίππου (από Έλληνα πατέρα και Αυστριακή μητέρα) για το εστιατόριο Konstantin Filippou στη Βιέννη. Πρώτο στην Ελλάδα είναι το εστιατόριο Σπονδή (Spondi) με βαθμολογία 87,75%. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια έγινε την Τετάρτη.

H La Liste αντλεί τα στοιχεία της από πηγές όπως τους οδηγούς Michelin, Zagat, Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα μέσα και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει ενός αλγορίθμου. Οι κριτικές των πελατών διαδραματίζουν επίσης ρόλο, σταθμίζοντας τα τελικά αποτελέσματα στην κατάταξη στη La Liste.

Οι οργανωτές της La Liste αναφέρουν ότι συγκεντρώνουν στοιχεία από περισσότερους από 550 οδηγούς και αξιόπιστες δημοσιεύσεις που καλύπτουν περισσότερες από 135 χώρες, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό απόλυτη διαφάνεια και αξιοπιστία στα αποτελέσματα. Στόχος των δημιουργών της νέας αυτής πλατφόρμας βαθμολόγησης και ανάδειξης των καλύτερων εστιατορίων παγκοσμίως, είναι η La Liste να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ταξιδιώτες διεθνώς. Για τον λόγο αυτό δημιούργησαν και την εφαρμογή για τα κινητά μέσω της οποίας μπορεί κανείς να εντοπίσει σε κάθε χώρα και περιοχή τα εστιατόρια που έχουν διακριθεί.

Η λίστα με τους έλληνες σεφ και τα εστιατόρια στην Ελλάδα 

Konstantin Filippouσεφ Κωνσταντίνος Φιλίππου – Βαθμολογία 87,75 (Βιέννη Αυστρία)
Σπονδήσεφ Άγγελος Λάντος – Βαθμολογία 87,5
Funky Gourmetσεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος – Βαθμολογία 82.5 (Κεντρική φωτό το πιάτο του εστιατορίου «Χοχλιοί Μπουμπουριστοί»)
Botrini’sσεφ Έκτορας Μποτρίνη – Βαθμολογία 81.75
Varoulko Seasideσεφ Λευτέρης Λαζάρου – Βαθμολογία Seaside 81.25
Hytraσεφ Τάσος Μαντής – Βαθμολογία 80

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s