10 από τα πολλαπλά οφέλη από την κατανάλωση ανανά, πως βοηθάει το μεταβολισμό.

Ο ανανάς περιέχει βρομελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο που είναι αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονώδους ιγμορίτιδας, φαρυγγίτιδας ή αρθρίτιδας.

Ο ανανάς είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και ένα φρούτο που μας παρέχει ακόμα περισσότερα προνόμια στον οργανισμό μας.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό το φρούτο, γηγενή στην Κεντρική Αμερική έχει καταναλωθεί για τις χιλιάδες των φαρμακευτικών ή ιαματικών ιδιοτήτων του, και χάρη στα μέταλλα, τα ένζυμα και τη βρομελίνη που περιέχει, μπορεί να είναι μεγάλη η βοήθεια στον τομέα της καταπολέμησης κατά του καρκίνου, της υπέρτασης, και της γήρανσης.

Από τη φροντίδα του δέρματος ως την απώλεια βάρους, είναι τα οφέλη από την κατανάλωση του ανανά.

Η απώλεια βάρους: Λόγω της φυσικής του γλυκύτητας, μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια για την απώλεια βάρους, καθώς μειώνει την όρεξη για γλυκό και επιφέρει πιο γρήγορα κορεσμό.

Καλή υγεία της όρασης: Με τεράστιες ποσότητες αντιοξειδωτικών, ο ανανάς μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος κατά των ασθενειών των ματιών που προκαλούνται από την πάροδο της ηλικίας, ειδικά από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Υγιές στόμα: Η υψηλή ποσότητα βιταμίνης C που περιέχει, αποτρέπει το σχηματισμό της πλάκας και προστατεύει από την ουλίτιδα.

Εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βήτα-καροτίνη: Χάρη σε αυτά γίνεται ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό. Επίσης, είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των βλεννογόνων και της όρασης.

Η καλή πέψη και αποφυγή δυσκοιλιότητας: Επειδή φρούτα όπως ο ανανάς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υπάρχει μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά της δυσκοιλιότητας, καθώς βοηθά στη ρύθμιση και βελτίωση της πέψης.

Περιποίηση του δέρματος: Ο ανανάς επίσης, με τα ένζυμα που περιέχει, βοηθά στην διατήρηση της ελαστικότητας και ενυδάτωσης του δέρματος. Ακόμη, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μπορεί να μειώσει τις ατέλειες και τις ρυτίδες έκφρασης.

Παροχή μετάλλων: Ο ανανάς είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, σιδήρου και θείου.

Βελτίωση της σεξουαλικής ζωής: Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ανόργανων συστατικών και ενζύμων που περιέχει το φρούτο, βελτιώνεται η δραστηριότητα της ορμόνης του σεξ, και επομένως, η σεξουαλική ζωή.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Χάρη στην περιέχον βρομελίνη, είναι βελτιωμένη η ανοσολογική λειτουργία, διότι το ένζυμο αυτό μπορεί να προκαλέσει ευεργετικές αλλαγές στα λευκά αιμοσφαίρια.

Αποχαιρετίστε την υπέρταση: Ένα φλιτζάνι ανανά περιέχει 1 mg νατρίου και 190 mg καλίου. Ο τέλειος συνδυασμός για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση.

Ο ανανάς και η απώλεια βάρους!

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο ανανάς μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό σας και να αυξήσετε την απώλεια λίπους. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να συμπεριλάβετε τον ανανά στη διατροφή σας για την απώλεια βάρους, ο ισχυρισμός αυτός έχει υπερεκτιμηθεί, και πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην καταναλώνετε τόσο πολύ ανανά που θα υπερβεί την ημερήσια καύση θερμίδων σας.

Ο ανανάς και ο μεταβολισμός!

Η βρομελίνη – μια ένωση που περιέχεται στον ανανά – επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης, με αποτέλεσμα την ώθηση του μεταβολισμού. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες διαφωνίες στο ότι τα μεμονωμένα τρόφιμα δεν οδηγούν σε σημαντική αύξηση του μεταβολικού ρυθμού. Ακόμα κι αν παρέχουν μια βραχυπρόθεσμη ώθηση, αυτό δεν έχει καμία επίδραση μακροπρόθεσμα. Η βρομελίνη βρίσκεται στο στέλεχος του ανανά και επίσης αναφέρεται ως ένζυμο στον ανανά και στο εκχύλισμα του. Η εργασία των ενζύμων είναι να σπάσουν τη θέσπιση ορισμένων ενώσεων στα τρόφιμα. Ο ρόλος της βρομελίνης, ωστόσο, είναι στην πραγματικότητα να καταρρεύσει την πρωτεΐνη. Αυτό βοηθά την πέψη, αλλά δεν θα ωφελήσει άμεσα την καύση του λίπους ή την απώλεια βάρους.

Ενώ τα φρούτα θεωρούνται γενικά μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ο ανανάς εξακολουθεί να έχει σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες, ειδικά σε σύγκριση με άλλα φρούτα. 1 φλιτζάνι ανανά περιέχει περίπου 82 θερμίδες. Επίσης, έχει μόλις πάνω από 16 γραμμάρια ζάχαρης και περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Ένα φλιτζάνι φράουλες, από την άλλη πλευρά, έχει 49 θερμίδες, 7 γραμμάρια ζάχαρης και 3 γραμμάρια ινών, ενώ 1 φλιτζάνι βατόμουρα έχει 64 θερμίδες, 5 γραμμάρια ζάχαρης και 8 γραμμάρια φυτικών ινών.

Σε αντίθεση με τις φήμες λοιπόν του διαδικτύου, τρώγοντας ανανά δεν πρόκειται να διαλυθεί μαγικά το σωματικό λίπος σας. Προσθέτοντας περισσότερα λαχανικά και φρούτα, όπως ο ανανά, στη διατροφή σας, όμως, έχετε την τάση να αυξάνετε τα αποτελέσματα απώλειας βάρους σας ελαφρώς. Η σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και η ενεργειακή πυκνότητα του ανανά μπορεί να σας βοηθήσει να χορτάσετε, ενώ εξακολουθείτε να παραμένετε εντός των συνισταμένων ημερησίων στόχων σε θερμίδες για την απώλεια βάρους.

Τον ανανία μου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s