Το τζάκι που δεν έχει σβήσει ποτέ τα τελευταία… 172 χρόνια!

Το τζάκι που δεν έχει σβήσει ποτέ τα τελευταία... 172 χρόνια!

Αν κάτι έχει η Αγγλία, αυτό είναι pub. Και κάθε pub έχει τον δικό της χαρακτήρα, κάτι που πρέπει να την κάνει μοναδική, για να συνεχίσει να υπάρχει ανάμεσα στις χιλιάδες που «ποτίζουν» τους Άγγλους με μπύρα και όχι μόνο.

Η pub Warren House Inn έχει κι αυτή κάτι μοναδικό. Και ταυτόχρονα παράξενο. Βρίσκεται στο Νταρτμουρ της Κορνουάλης, περίπου 500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Χτίστηκε το 1845 και ήταν ένα ζεστό καταφύγιο για τους εργάτες των ορυχείων της περιοχής.

Ζεστό; Μπορείτε να στοιχηματίσετε σε αυτό. Γιατί από το 1845, η φωτιά στο τζάκι της δεν έχει σβήσει ποτέ! Καλά διαβάσατε, η φωτιά καίει συνεχόμενα για 172 χρόνια, ακόμα και τα καλοκαίρια. O 61χρονος Peter Parsons διευθύνει την pub μαζί με την γυναίκα του, αλλά η pub είναι ιδιοκτησία του Δουκάτου της Κορνουάλης.

Για να την κρατήσει «ζωντανή», ο Parsons χρειάζεται 3 φορτηγά με ξύλα τον μήνα. Και όπως λέει, μπορεί η φωτιά να είναι πιο παλιά από 172 ετών, αφού πρόσφατα ανακάλυψε ότι μεταφέρθηκε από την παλαιότερη pub που βρισκόταν απέναντι.

«Τότε η φωτιά έμενε αναμμένη με τύρφη για να ζεσταίνει τους ανθρακωρύχους. Έκαιγε όλη την ημέρα, αλλά και το βράδυ, οπότε ότι ώρα και να έρχονταν, θα μπορούσαν να ζεσταθούν. Σαν αποτέλεσμα, η φωτιά καίει συνεχόμενα από τότε που φτιάχτηκε αυτή η pub», δήλωσε ο Parsons στην Daily Mail.

«Οι άνθρωποι εκτιμούν ότι η φωτιά καίει όποια στιγμή και να έρθουν», λέει ο Parsons που η πρώτη του δουλειά κάθε πρωί είναι να αφαιρέσει την στάχτη και να προσθέσει κι άλλα ξύλα στην φωτιά. «Μερικές μέρες είναι πιο δύσκολες, όπως όταν τα ξύλα είναι βρεγμένα ή ο αέρας δεν περνάει στο τζάκι όπως πρέπει», συμπληρώνει ο φιλόξενος οικοδεσπότης της pub που ορκίζεται ότι η φωτιά όχι μόνο δεν έσβησε ποτέ, αλλά ούτε υπήρξε ποτέ ανησυχία γι’ αυτό.

Τα ξύλα ρέουν άφθονα, η φωτιά καίει πάντα και ένα pint μπύρας ή λίγο ουίσκυ στην Κορνουάλη θα ήταν ότι έπρεπε τώρα…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s