Το «κορίτσι αλιγάτορας» που έγινε διάσημο λόγω της παράξενης εμφάνισής που προκαλούσε η ιχθύαση. Έκανε καριέρα στον χώρο του θεάματος και γέννησε και 7 παιδιά. Κανένα δεν κληρονόμησε την πάθησή της (βίντεο)…

Η Εστερ Μπλάκμον έμεινε γνωστή ως «το κορίτσι αλιγάτορας». Έπασχε από μια σπάνια νόσο που ονομάζεται ιχθύαση. Το δέρμα της ήταν πολύ ξηρό και έμοιαζε κομματιασμένο. Ωστόσο, έζησε μια όμορφη ζωή με την οικογένεια που δημιούργησε και για περισσότερα από 50 χρόνια έκανε καριέρα στον χώρο του θεάματος χάρη στην παράξενη εμφάνισή της. Η Έστερ γεννήθηκε το 1926 στη Βόρεια Καρολίνα και ήταν ένα από τα 6 παιδιά της οικογένειας Παρνέλ. Όλοι είχαν κανονικό δέρμα εκτός από την ίδια και τον αδερφό της, Γουίλιαμ. Υπάρχουν διάφοροι τύποι της ιχθύασης. Η ονομασία της προέρχεται από την ελληνική λέξη για το ψάρι. Τα δύο αδέρφια ήταν παχουλά και γρήγορα συγκρίθηκαν με τους αλιγάτορες της περιοχής….

Ο Γουίλιαμ ήταν γνωστός στο κοινό ως «Αλόα, το αγόρι αλιγάτορας» και η Έστερ ήταν γνωστής ως Άλις. Συχνά παρουσιάζονταν ως τα «δίδυμα με το δέρμα αλιγάτορα», παρόλο που δεν είχαν την ίδια ηλικία. Γύρισαν σχεδόν όλη την Αμερική συμμετέχοντας σε πολλά σόου ενώ η Έστερ έπαιξε και δύο ταινίες το 1974 και το 1977. Το 1959 ο Γουίλιαμ πέθανε. Ήταν αλκοολικός, και έφυγε πολύ γρήγορα από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος της οικογένειά του. Η Έστερ αντιθέτως ήταν δυνατή, μια φωτεινή προσωπικότητα. Είχε μονίμως ένα γοητευτικό χαμόγελο και εντυπωσίαζε με το μυαλό της όποιον την γνώριζε. Στα 22 της παντρεύτηκε τον Τόμας Μπλάκμον. Το 1948 γέννησε το πρώτο τους παιδί και η Έστερ πήρε το προσωνύμιό της «πιο παράξενης μητέρας του κόσμου». Αργότερα έκανε άλλα έξι παιδιά αποδεικνύοντας σε όλους ότι -εκτός από αυτή την ανωμαλία- ήταν απολύτως υγιής και ικανότατη να μεγαλώσει 7 παιδιά. Αν και η νόσος είναι κληρονομική, όλα τα παιδιά της είχαν φυσιολογικό δέρμα. «Ο Θεός είναι καλός μαζί μου και ζω μια φυσιολογική κι ευτυχισμένη ζωή», έλεγε σε συνεντεύξεις της. Η Έστερ πέθανε τον Άυγουστο του 2003, μόλις 12 μέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της. Άφησε πίσω της επτά παιδιά, 16 εγγόνια και 9 δισέγγονα. Κανένα τους δεν είχε κληρονομήσει τη νόσο….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s