Συγκλονίζει η ιστορία γυναίκας από την Αργεντινή- Την άρπαξαν όταν γεννήθηκε και ξαναβρήκε την οικογένεια της 40 χρόνια μετά

Μια γυναίκα που είχε πέσει θύμα απαγωγής όταν ήταν νεογέννητη βρέθηκε ξανά με την οικογένεια της.

Λίγο μετά τη γέννηση της την άρπαξαν μέσα από τα χέρια της μαμάς της, στην Αργεντινή.

40 χρόνια μετά η οργάνωση «Γιαγιάδες της Plaza de Mayo»,οργάνωση που αναζητά θύματα του «βρόμικου πολέμου», εντόπισε τη 40χρονη σήμερα Αντριάνα.

Η γυναίκα ταυτοποιήθηκε ύστερα από εξέταση DNA με τους συγγενείς των γονιών της, οι οποίοι εξαφανίστηκαν όταν την εξουσία στην Αργεντινή είχε ο στρατός.

Πρόκειται για το 126ο παιδί που εντόπισαν οι «Γιαγιάδες», που αναζητούν τα εκατοντάδες παιδιά που εξαφανίστηκαν μεταξύ του 1976 με 1983.

Όπως ανέφερε η Αντριάνα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, έμαθε την αλήθεια όταν το ζευγάρι που την είχε μεγαλώσει πέθανε.

Τότε, άρχισε να αναζητά τους πραγματικούς της γονείς. «Το έμαθα ένα Σάββατο, τη Δευτέρα είχα ήδη πάει στις Γιαγιάδες, ήθελα να μάθω αν είμαι κόρη ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί, λόγω της ημερομηνίας της γέννησής μου» .

Η γυναίκα έκανε εξέταση DNA αλλά δεν βρέθηκε ταιριαστό δείγμα στη βάση δεδομένων που κρατά η οργάνωση για τους συγγενείς ανθρώπων που εξαφανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν από το στρατιωτικό καθεστώς.

«Άρχισα να πιστεύω πως με είχαν εγκαταλείψει, με είχαν παρατήσει ή πουλήσει, πως δεν με ήθελαν» . Ωστόσο, τη Δευτέρα έλαβε ένα τηλεφώνημα από την Εθνική Επιτροπή για το Δικαίωμα στην Ταυτότητα, η οποία την ενημέρωσε πως ήταν κόρη της Βιολέτα Ορτολάνι και του Εντγκάρδο Γκαρνιέ.

Οι γονείς της είχαν γνωριστεί όταν σπούδαζαν μηχανικοί στην πόλη Λα Πλάτα, όπου είχαν δραστηριοποιηθεί στους κόλπους των αριστερών φοιτητών.

Τον Δεκέμβριο του 1986 η Ορτολάνι συνελήφθη από τον στρατό, ενώ ήταν έγκυος οκτώ μηνών. Η Αντριάνα γεννήθηκε  στη φυλακή τον Ιανουάριο του 1977.

Ο πατέρας της, Γκαρνιέ συνελήφθη έναν μήνα μετά, καθώς αναζητούσε την αγνοούμενη σύντροφό του και το παιδί τους.

Τότε οι γονείς της ήταν 23 και 21 ετών και δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά καθώς ήταν ανάμεσα στους 30.000 ανθρώπους που εξαφανίστηκαν υπό το στρατιωτικό καθεστώς.

Η μητέρα του Γκαρνιέ, μέλος της οργάνωσης “Γιαγιάδες”, δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει για το χαμένο της εγγόνι.

Παρόλο που δεν μπόρεσε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, μίλησε με την εγγονή της στο τηλέφωνο. «Είναι όμορφη, μέσα κι έξω, και έχει φοβερή προσωπικότητα. Η αγάπη είναι πάντα πιο δυνατή από το μίσος» » είπε η Αντριάνα που επέστρεψε στους συγγενείς της.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s