Μαγευτικά αλπικά τοπία στα καναδικά Βραχώδη Όρη

Μαγευτικά αλπικά τοπία στα καναδικά Βραχώδη Όρη

Πυκνά κωνοφόρα δάση, λίμνες, παγετώνες και αλπικά τοπία συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά.

Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ στα καναδικά Βραχώδη Όρη καλύπτει έκταση 6.641 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί τόπο κατοικίας ελαφιών, άγριων αρκούδων, κογιότ, ενυδρίδων των ποταμών και λύκων.

Το πάρκο ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO ενώ φιλοξενεί και καριμπού, ένα σπάνιο είδος ελαφιού. Πρόκειται για το παλαιότερο εθνικό πάρκο που ιδρύθηκε στα Βραχώδη Όρη το 1885 και αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα εθνικά πάρκα του κόσμου.

Αξίζει να απολαύσει κανείς μια κρουαζιέρα στη λίμνη Μινεγουάνκα, μιας από τις μεγαλύτερες λίμνες της πολιτείας της Αλμπέρτας καθώς και το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Banff Springs που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣ

Εθνικό Πάρκο Μπανφ / Καναδάς

Διαφορά ώρας: 9 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Καναδά (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,46 δολάρια)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 15 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης για το Κάλγκαρι και 15 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Φρανκφούρτης για το Κάλγκαρι. Από εκεί φτάνετε με τρένο στην πόλη Μπανφ σε 50 λεπτά και στη συνέχεια στο Εθνικό Πάρκο οδικώς σε 15 λεπτά.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣ
Το ξενοδοχείο Banff Springs

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΦ ΚΑΝΑΔΑΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s