Έζησε επτά ολόκληρα χρόνια με τη νεκρή αγαπημένη του. Συγκρατούσε τον σκελετό της με σύρματα πιάνου και εμπόδιζε την αποσύνθεση του δέρματος χημικά μέσα.

Η νεκρή Ελένα Όγιος για επτά χρόνια ήταν στο σπίτι του Καρλ Φον Κόζελ

Το 1920, ο γερμανικής καταγωγής Καρλ Τάνζερ, μετανάστευε στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Ο Γερμανός ακτινολόγος και βακτηριολόγος μετα βίας μπορούσε να συντηρήσει την οικογένεια του. Με τον ισχυρισμό ότι ήταν κάτοχος εννέα πτυχίων, ιατρός και ραδιολόγος, καθώς επίσης και πρώην καπετάνιος υποβρύχιων πλοίων, το 1927, βρήκε εργασία στο νοσοκομείο United States Marine Hospital της Φλόριντας.

Η μοιραία συνάντηση με την Κουβανή καλλιτέχνη

Ο Καρλ Φον ΚόζελΟ Τάνζερ, γνωστός με το όνομα Καρλ Φον Κόζελ, ήταν υπεύθυνος βακτηριολόγος στην πτέρυγα φυματίωσης του νοσοκομείου. Είχε παρατήσει την γυναίκα και τα παιδιά του και ακροβατούσε μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Το 1931 ο μοναχικός Φον Κόζελ γνώρισε τη γυναίκα των ονείρων του. Ο Κόζελ για χρόνια έβλεπε στα όνειρά του μια όμορφη μελαχρινή κοπέλα και όταν η 22χρονη Κουβανή καλλονή Μαρία Ελένα Μιλάγκρο ντε Όγιος επισκέφτηκε το νοσοκομείο για μια απλή εξέταση, πίστεψε πως ήταν η προσωποποίηση της κοπέλας που έβλεπε στον ύπνο του. Με λύπη ο Κόζελ της γνωστοποίησε ότι έπασχε από φυματίωση, την αρρώστια-μάστιγα εκείνης της εποχής….

Η 22χρονη Κουβανή Ελένα Όγιος, πέθανε από φυματίωση

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, ο Κόζελ ήταν αποφασισμένος να σώσει τη νεαρή κοπέλα. Ο Καρλ, έχοντας πλήρη ελευθερία κινήσεων εξαιτίας των εννέα πτυχίων, παραβίασε πολλούς κανόνες του νοσοκομείου και ξόδεψε υπέρογκα ποσά για την εύρεση θεραπείας της Όγιος.Πειραματίστηκε με παράξενους συνδυασμούς χημικών και θεραπείες με ακτίνες, μια πρώιμη απόπειρα χημειοθεραπείας. Παρά τις προσπάθειες, η Όγιος λίγο αργότερα πέθανε, αφήνοντας τον Κόζελ για άλλη μια φορά μόνο του….

Το μαυσωλείο και το κλειδί …

Αν και ποτέ δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση της όμορφης Κουβανής στα αισθήματα του Κόζελ, ο βακτηριολόγος έπλασε στο μυαλό του μία ιδανική ερωτική σχέση. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας συμφώνησε να χτιστεί με έξοδα του Κόζελ ένα μαυσωλείο που θα φιλοξενούσε το νεκρό σώμα της Όγιος και με διακριτικότητα άφησαν τον γιατρό να επισκέπτεται τον τάφο της Κουβανής. Αυτό που μόνο η αδερφή της Όγιος γνώριζε ήταν ότι ο Κόζελ είχε το κλειδί του μαυσωλείου. Για παραπάνω από δύο χρόνια, ο Κόζελ έμενε μερόνυχτα μέσα στο μαυσωλείο, συνομιλώντας με τη νεκρή αγαπημένη του και προσπαθώντας να την επαναφέρει στην ζωή. Μέχρι που έπαψε πια να εμφανίζεται. …

Η «μουμιοποίηση» της Όγιος και το τραγικό θέαμα που αντίκρισε η αδερφή της …

Οι παρατεταμένες επισκέψεις του Κόζελ στον τάφο της Όγιος είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του. Ο Κόζελ έπειτα μετακόμισε σε μια απομακρυσμένη καλύβα. Αλλά δεν ήταν μόνος. Μυστικά, είχε πάρει και την σωρό της αγαπημένης του. Στο ημερολόγιό του έγραψε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι ξανά μαζί σου, αγαπημένη μου… πολύ σύντομα φτάνει η ώρα που θα σε πάρω σπίτι μαζί μου». Τοποθέτησε το σώμα της σε ένα διπλό κρεβάτι και συνέχισε να εμποδίζει την αποσύνθεση του σώματός της, χρησιμοποιώντας χημικά μουμιοποίησης. Με το πέρασμα των χρόνων, ο Κόζελ ανακατασκεύασε τμήματα του σώματος της, γέμισε με κουρέλια το κουφάρι της κοπέλας, έβαζε κερί στο πρόσωπο της για να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της και αντικαθιστούσε το τριχωτό της κεφαλής της με πραγματικά μαλλιά. Τη στήριζε με σύρματα πιάνου και την άλειφε με αρωματικά έλαια για να καλύψει την μυρωδιά σήψης που ανάβλυζε από το σώμα της. Παράλληλα, της αγόραζε καθημερινά καινούρια ρούχα και διάφορα καλλυντικά ενώ τοποθέτησε και πέπλο στο «συζυγικό» κρεβάτι όπου τα βράδια πίστευε ότι μιλούσαν για τον έρωτα τους. Έχοντας περάσει επτά χρόνια από τον θάνατο της Ελένα Όγιος, η αδερφή της πήρε την απόφαση να επισκεφτεί τον γιατρό ώστε να μάθει γιατί έπαψε να επισκέπτεται την αγαπημένη του στο μαυσωλείο. Όταν βέβαια το άνοιξε το βρήκε άδειο. Παράλληλα, είχαν αρχίσει να ακούγονται διάφορα πράγματα για τον Κόζελ. Γείτονες τον είχαν δει να χορεύει με μια κούκλα σε ανθρώπινο μέγεθος, ενώ υποψίες κίνησε και το γεγονός ότι ο Κόζελ αγόραζε γυναικεία ρούχα για την σύζυγό του, που κανείς δεν είχε δει όλα αυτά τα χρόνια. Το 1940, η αδερφή της Ελένα βρέθηκε στο κατώφλι του σπιτιού του γιατρού. Ο Κόζελ την υποδέχτηκε με χαρά και την άφησε να μπει στο σπίτι….

Πριν ταφεί ξανά, το σώμα της Ελένα Όγιος μπορούσαν να το επισκεφτεί το κοινό

Οι υποψίες ήταν αλήθεια. Αυτό που αντίκρισε η αδερφή της κοπέλας ήταν ένα κέρινο ομοίωμα της Όγιος ντυμένο με νυφικό φόρεμα. Συνειδητοποίησε ότι το ομοίωμα ήταν η ίδια η Ελένα Όγιος….

Το κορμί της Όγιος κατά την αυτοψία

Η αδερφή της Όγιος αμέσως κάλεσε τις αρχές. Κατά την αυτοψία, οι ιατροδικαστές ανακάλυψαν πως τα κόκκαλα της Ελένα συγκρατούνταν με χορδές πιάνου, ο Κόζελ είχε αντικαταστήσει το σαπισμένο δέρμα με κερί, είχε αφαιρέσει τα μάτια της κοπέλας και στη θέση τους είχε τοποθετήσει δύο μεγάλες μαύρες γυάλινες χάντρες, ενώ είχε φτιάξει και μία περούκα από τα ίδια τα μαλλιά της Ελένα που έπεφταν, καθώς το σώμα της αποσυνετίθετο. Ο Κόζελ μάλιστα ασελγούσε και ερωτικά στο πτώμα, πιστεύοντας ότι έχει μια φυσιολογική σχέση…

Η παράξενη υπόθεση νεκροφιλίας έφτασε μέχρι τα δικαστήρια. Ο Κόζελ εξετάστηκε από ψυχίατρο και κρίθηκε ψυχικά υγιής. Το δικαστήριο ωστόσο τον έκρινε αθώο για τυπικούς λόγους, καθώς το αδίκημα της τυμβωρυχίας είχε παραγραφεί. Ο Κόζελ και η νεκρή αγαπημένη του έγιναν αμέσως μια δημοφιλής ιστορία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το παράδοξο είναι πως η πλειοψηφία του κόσμου και κυρίως ο γυναικείος πληθυσμός τάχθηκε υπέρ του Κόζελ. Τον θεώρησαν έναν «τρελό και αθεράπευτα ρομαντικό» άνθρωπο, που δεν επέτρεψε ούτε στον θάνατο να τον χωρίσει από την Όγιος….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s