Η μεγάλη διαφορά των Μπάτμαν του Νόλαν από όλες τις άλλες σύγχρονες ταινίες υπερηρώων

Σχετική εικόνα

Τα superhero movies ζουν στην εποχή μας μεγάλες δόξες, καθώς οι προϋπολογισμοί τους έχουν εκτιναχθεί, τα ειδικά εφέ έχουν γίνει αριστουργηματικά, την ίδια ώρα που τα τιμούν πια μεγάλοι ηθοποιοί.

Σε αυτή την επικράτεια της επιστημονικής φαντασίας ξεχωρίζουν, όπως όλοι ομολογούν, οι τρεις ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν με τον «Dark Knight», το «Batman Begins» (2005), το «The Dark Knight» (2008) και το «The Dark Knight Rises» (2012), η πιο σκοτεινή εκδοχή του Μπάτμαν που είδαμε ποτέ στην εξίσου σκοτεινή αίθουσα.

Ο μασκοφόρος εκδικητής του Νόλαν ήταν εξαιρετικός από κάθε άποψη, κάτι που αναγνώρισαν τόσο οι ειδικοί όσο και ο μεγάλος κριτής, το κινηματογραφόφιλο κοινό, και ο ίδιος ο Νόλαν εξομολογήθηκε πρόσφατα το μυστικό της επιτυχίας του.

Μιλώντας λοιπόν σε δρώμενο των βρετανικών βραβείων BAFTA στο Λονδίνο (BAFTA: A Life in Pictures), ο Νόλαν εξομολογήθηκε: «Αυτό είναι ένα προνόμιο αλλά και μια πολυτέλεια που δεν έχουν πια οι σκηνοθέτες. Νομίζω πως ήταν η τελευταία φορά που μπόρεσε κάποιος να πει σε ένα στούντιο: ‘‘Μπορεί να κάνω άλλο ένα, αλλά θα είναι σε τέσσερα χρόνια’’».

«Υπάρχει τρομακτική πίεση στους χρόνους κυκλοφορίας για να επιτρέψει στους ανθρώπους να το κάνουν πια αυτό, αλλά δημιουργικά είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα», συνεχίζει, «είχαμε το προνόμιο και το αβαντάζ να αναπτυχθούμε ως άνθρωποι και ως παραμυθάδες και μετά να φέρουμε κοντά την οικογένεια».

AP_17301184945369

Ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του ευθυνόταν λοιπόν για την αριστουργηματική τριλογία του Μπάτμαν, η οποία λογίζεται αξεπέραστη…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s