Βρέθηκε στην Κίνα ο τάφος Μαρκήσιου ηλικίας 3.000 ετών

Βρέθηκε στην Κίνα ο τάφος Μαρκήσιου ηλικίας 3.000 ετών

Τον τάφο ενός Μαρκήσιου ηλικίας 3.000 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κίνα. Ειδικοί από κορυφαία αρχαιολογικά ινστιτούτα συγκεντρώθηκαν στην επαρχία Πενγκγιάνγκ της Νινγκσιά για να μετάσχουν στις ανασκαφές στο Γιαοχεγουάν, μία έκταση περίπου 620.000 τ.μ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων, όλοι οι τάφοι είχαν λεηλατηθεί πριν από την έναρξη των ανασκαφικών εργασιών στις αρχές του 2017 αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, η αρχαιολογική ομάδα ανακάλυψε τον κυρίως τάφο ενός Μαρκήσιου, 13 μέτρα κάτω από τη γη. Αν και δεν βρέθηκαν ορειχάλκινα ταφικά αγγεία με επιγραφές που να αναφέρουν τον ιδιοκτήτη του τάφου, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως δύο φυλαχτά από νεφρίτη.

Ένα παρόμοιο φυλαχτό είχε ανακαλυφθεί στον αρχαιολογικό χώρο Γινχού, στην κεντρική επαρχία Χενάν η οποία ήταν η αρχαία πρωτεύουσα την περίοδο της ύστερης δυναστείας Σανγκ (1300 π.Χ. έως 1046 π.Χ.).

«Ο νεφρίτης αποτελεί μία ισχυρή απόδειξη της σχέσης που είχε ο ιδιοκτήτης του τάφου με τις αυτοκρατορικές κυβερνήσεις κατά την περίοδο από τα τέλη της δυναστείας Σανγκ έως τα μέσα της δυναστείας των Δυτικών Τσου (1046 π.Χ. – 771 π.Χ.)», δήλωσε ο Τζανγκ Τιανέν, του αρχαιολογικού ινστιτούτου του Σαανσί.

Από την πλευρά του, ο Λίου Χου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, δήλωσε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής υποδηλώνει ότι η Νινγκσιά αποτελούσε τμήμα της αυτοκρατορίας από την ύστερη Δυναστεία των Σανγκ, περίπου 1.000 χρόνια νωρίτερα από ό, τι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Η αρχαιολογική ομάδα έχει ανασκάψει μόνο το ένα τέταρτο της περιοχής και εικάζεται ότι σε αυτήν βρίσκονται περίπου 40 τάφοι. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τοποθεσία αυτή ήταν φέουδο του Μαρκήσιου στα βόρεια σύνορα των δυναστειών.

Δίπλα στον τάφο του Μαρκήσιου οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο τάφους με οστά αλόγων, καθώς και έναν τάφο μέσα στον οποίο ήταν ένα άρμα. Εκτός από τους τάφους, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ερείπια ενός εργαστηρίου χύτευσης χαλκού, τάφρους καθώς και ένα σύστημα αποχέτευσης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s