Μάρα Δαρμουσλή: «Η βιομηχανία της μόδας έχει μετατραπεί σε κρεατομηχανή»

Αποτέλεσμα εικόνας για mara darmousli

Εκτυφλωτικά όμορφη και παράλληλα απλή, χωρίς επιτηδευμένο ύφος και με μία γοητεία και αριστοκρατικότητα που σπανίζει, η Μάρα Δαρμουσλή είναι μία γυναίκα που μοιάζει σαν να έχει ζήσει δύο ζωές. Εκείνη στον λαμπερό κόσμο της μόδας, των φωτογραφήσεων και των μεγάλων παραγωγών, κι αυτή της προσωπικής ωριμότητας και της αφοσίωσης στην υποκριτική.

Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Τα 39 σκαλοπάτια». Πρόκειται για ένα έργο που παίζεται εδώ και 20χρόνια στο Λονδίνο με τεράστια επιτυχία. Ήταν δύσκολο το εγχείρημα για εσάς;
Ανεβαίνει στο Λονδίνο, όντως, έχει βραβευτεί πολλές φορές, έχει την αγάπη κοινού και κριτικών. Όταν πρωτοάκουσα γι’ αυτό το έργο, όπως αντιλαμβάνεστε, θεώρησα ότι ήταν μία πρόκληση για μένα. Η μόνη αγωνία μου, επίσης, ήταν ότι πρόκειται για μία κωμική μεταφορά του πρωτότυπου έργου και ήθελα ο κόσμος να το αγκαλιάσει, όπως κι έγινε.

Γιατί θέατρο και όχι τηλεόραση; Θα περίμενε κανείς ότι μία λαμπερή γυναίκα θα προτιμούσε την μικρή οθόνη. 
Θα σας απαντήσω με ένα παράδειγμα! Και ως μοντέλο, παρά το γεγονός ότι δούλεψα περισσότερο με τον φακό, η αγάπη μου ήταν η πασαρέλα. Λατρεύω την επαφή με το κοινό, γι’ αυτό αγάπησα τόσο το θέατρο.

Προτάσεις για σίριαλ και εκπομπές σας έχουν γίνει; 
Κάποια γκεστ σε σειρές έχω κάνει στην τηλεόραση, για κάτι πιο μόνιμο έχω κάνει κατά περιόδους συζητήσεις, αλλά ξέρετε αυτά πάνε αμοιβαία. Θέλω να πω ότι κάθε φορά που μου γίνεται μία πρόταση, τη βλέπω, τη δοκιμάζω με κάστινγκ και οντισιόν, τη συζητάω, δεν είμαστε όλοι για όλα. Αν δεν μου ταιριάζει κάτι, δεν το κάνω. Δεν θέλω να συμμετέχω κάπου, χωρίς να με δουν επί σκηνής ή στο γύρισμα, δεν θα παίξω κάπου επειδή με είδαν σε κάποιο social media.

Σπουδές υποκριτικής έχετε κάνει;
Πήρα το βάπτισμα του πυρός από γκεστ συμμετοχές. Ψάχνοντας από εκεί την αλήθεια μου, έβλεπα ότι μου έλειπε η τεχνική. Κάπως έτσι, αποφάσισα να φοιτήσω στη δραματική σχόλη. Γι’ αυτό χάθηκα για τρία χρόνια. Έπρεπε να αφοσιωθώ εκεί.

Ο χώρος του μόντελινγκ είναι πλέον μια γλυκιά ανάμνηση για εσάς;
Είχαν την τύχη να κάνω πράγματα στο εξωτερικό, αλλά όταν ολοκλήρωσα τη δραματική σχολή έπρεπε να διαλέξω γιατί ο χρόνος πίεζε. Έτσι, αφοσιώθηκα στην υποκριτική και έκανα κάποιες έκτακτες δουλειές, όπως την παγκόσμια καμπάνια της Garnier.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα μοντέλο να καταλαβαίνει ότι το επάγγελμά του έχει ημερομηνία λήξης; 
Διάφορα μοντέλα κάνουν μεγάλη καριέρα μετά τα 40 και τα 50. Το επάγγελμα του μοντέλου, όμως, είναι τεχνικό, δεν διαφέρει από αυτό του αθλητή. Αντοχές, τρόπος ζωής, ψυχική δύναμη, όλα παίζουν ρόλο. Οπότε, νομίζω ότι κάποια στιγμή καταλαβαίνεις από μόνη σου ότι δεν αντέχεις άλλο, δεν είναι η εμφάνιση μόνο που μετρά.

Υπάρχουν, σήμερα, μοντέλα στην Ελλάδα που μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό;
Δεν ξέρω αν μπορώ να το απαντήσω αυτό, η βιομηχανία της μόδας έχει μετατραπεί σε μία κρεατομηχανή που ψάχνει νέα πρόσωπα για να τα «στεγνώσει», να τα «καταπιεί» μέχρι να βρει τα επόμενα. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά, όσο όμορφα και να είναι, δεν διαμορφώνουν προσωπικότητα.

Πιστεύετε ότι φταίνε τα πρότυπα; 
Σαφέστατα! Όταν η τηλεόραση έχει γεμίσει σόου που ψάχνουν τραγουδιστές, μοντέλα. Όλοι μπαίνουν, πλέον, σε αυτή τη διαδικασία κρεατομηχανής.

Παλεύοντας κι εσείς η ίδια, στο παρελθόν, με τη βουλιμία και την ανορεξία, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στο κοινό; 
Οι εποχές που ζούμε είναι υστερικές. Στο μυαλό μας σκεφτόμαστε το ότι πρέπει να είμαστε τέλειοι σε όλα, όλοι ζητάνε πράγματα, δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχει χρόνος, για παράδειγμα σε μία οικογένεια να δοθεί ασφάλεια και αγάπη στα παιδιά τους. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο. Ακούω παιδιά 10 ετών να λένε: «Δεν θέλω να φάω αυτό γιατί κάνω δίαιτα». Είναι δυνατόν;

Η σχέση σας με τον γιος σας, Άγγελο, πώς είναι;
Ιδιαίτερη και όμορφη! Είμαστε αρκετά κοντά, δεν έχουμε ηλικιακή διαφορά και αυτό μας βοηθά πολύ. Βέβαια, μου λέει πράγματα και τον κοιτάζω με το στόμα ανοιχτό.

Δεύτερο παιδί θα θέλατε να κάνετε;
Εφόσον έχω τον Άγγελο, δεν θα πω «εγώ, ποτέ θα γίνω μάνα». Δεν είναι στόχος μου, όμως όλα εξαρτώνται και από την επιθυμία του συντρόφου που έχεις στη ζωή σου, καθώς και από την τύχη.

Αποτέλεσμα εικόνας για mara darmousli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s