Η έκθεση Kimono Roboto στο Τόκιο συνδέει την παράδοση με τη ρομποτική

Αποτέλεσμα εικόνας για kimono roboto

Μια νέα έκθεση στην ιαπωνική πρωτεύουσα φέρνει κάτω από την ίδια στέγη την παραδοσιακή χειροτεχνία, τη ρομποτική υψηλής τεχνολογίας και κορυφαίους σύγχρονους καλλιτέχνες απ? όλο τον κόσμο.

Η έκθεση «Kimono Roboto» στο Τόκιο αφιερωμένη στην κληρονομιά του παραδοσιακού ιαπωνικού ενδύματος, όπως την ερμηνεύουν μεγάλοι διεθνείς καλλιτέχνες, διοργανώνεται από την εταιρεία Melco Resorts και Entertainment που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

«Είναι ένα project πάθους – λιτό και απέριττο. Οι ιαπωνικές τέχνες και ο πολιτισμός αποτέλεσαν έμπνευση για μένα από τότε που ήμουν μικρός και χαίρομαι που μπορώ να πω ότι τον ίδιο ενθουσιασμό μοιράζονται όλοι στην οικογένεια Melco σήμερα» ανέφερε ο Lawrence Ho, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε ανακοίνωσή του. Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που υμνούμε την κληρονομιά, τον πολιτισμό και τις τέχνες της Ιαπωνίας με τους συνεργάτες μας και τους δημιουργούς κιμονό, πρόσθεσε, σύμφωνα με το WWD.Αποτέλεσμα εικόνας για kimono roboto

Στην έκθεση παρουσιάζονται 13 περίτεχνα κιμονό, κάθε ένα φτιαγμένο με μοναδική παραδοσιακή τεχνική κατασκευής. Ειδικοί της περιφέρειας του Κιότο και δύο τοπικών μουσείων συνέβαλαν στην υλοποίηση του project.

Κεντρικό έκθεμα είναι ένα furisode κιμονό, το πιο κομψό και ακριβό παραδοσιακό ιαπωνικό ένδυμα από λεπτό μετάξι με μακριά μανίκια. Το κιμονό χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να δουν τις λεπτομέρειες της εξαιρετικής τεχνικής χρησιμοποιώντας ρομποτικούς βραχίονες και κάμερες ενσωματωμένους στο έκθεμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για kimono roboto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s