Βρετανία: Σάλος με απόφαση να θανατωθούν σκυλιά «ήρωες» που έσωσαν εκατοντάδες ζωές

Βρετανία: Σάλος με απόφαση να θανατωθούν σκυλιά «ήρωες» που έσωσαν εκατοντάδες ζωές

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια αίτηση για τη σωτηρία των τριών σκυλιών που έχει συγκεντρώσει ήδη 19.000 υπογραφές

Δύο σκυλιά των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ένα λαγωνικό της βρετανικής αστυνομίας πρόκειται να θανατωθούν την επόμενη εβδομάδα, μια απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από μέλη του στρατού που «υπηρέτησαν» με τα πιστά τετράποδα.

Ο Κέβιν και ο Νταζ είναι σκυλιά ειδικά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό εκρηκτικών, τα οποία έσωσαν «εκατοντάδες ζωές» συνοδεύοντας τους Βρετανούς στρατιώτες στις επικίνδυνες αποστολές τους στο Αφγανιστάν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ντράιβερ τον αστυνομικό σκύλο που προστάτευε με απαράμιλλη αφοσίωση τους «συναδέλφους» του στο σώμα, κατά τις εφόδους τους σε στέκια εμπόρων ναρκωτικών και σε άλλα επικίνδυνα μέρη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η απόφαση για τη θανάτωση των πιστών σκυλιών ελήφθη επειδή και τα τρία είχαν εκπαιδευθεί να επιτίθενται υπό συγκεκριμένες συνθήκες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την «υιοθεσία» τους από οικογένειες και προσαρμογή τους σε μια ζωή ως κατοικίδια.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα βρετανικά έντυπα, πολλοί έμπειροι εκπαιδευτές σκύλων έχουν προτείνει να πάρουν στο σπίτι τους τα αφοσιωμένα τετράποδα, για να περάσουν κοντά τους το υπόλοιπο της ζωής τους.

Μέχρι στιγμής ωστόσο το αίτημά τους δεν έχει γίνει δεκτό από τον στρατό και το ραντεβού για τη θανάτωσή τους εξακολουθεί να ισχύει.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια αίτηση για τη σωτηρία των τριών σκυλιών που έχει συγκεντρώσει ήδη 19.000 υπογραφές. «Οι στρατιωτικοί σκύλοι μού έχουν σώσει αμέτρητες φορές τη ζωή. Τώρα έχουμε εμείς καθήκον να τους σώσουμε», εξηγεί ο  Andy McNab, πρώην σμηνίας της SAS και συγγραφέας, που ηγείται της εκστρατείας για τη σωτηρία των τετράποδων ηρώων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s