70χρονη έφτιαξε δηλητήριο από σπόρους και το «δοκίμασε» σε ένοικους του γηροκομείου της

Σχετική εικόνα

Μια 70χρονη ένοικος ενός οίκου ευγηρίας στο Βερμόντ των ΗΠΑ έφτιαξε ρικίνη, ένα άκρως τοξικό δηλητήριο, από τους σπόρους ενός φυτού. Και δεν αρκέστηκε σε αυτό, αλλά δοκίμασε την αποτελεσματικότητά του δηλητηρίου χορηγώντας το σε άλλους ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στον ίδιο οίκο ευγηρίας.

Η Betty Miller ομολόγησε στο FBI ότι έφτιαξε το δηλητήριο με σκοπό να αυτοκτονήσει, αλλά προηγουμένως ήθελε να το «δοκιμάσει» για να βεβαιωθεί ότι θα λειτουργούσε. Έτσι εδώ και κάποιες μέρες έβαζε μικρή ποσότητα της τοξικής ουσίας στο φαγητό και τα ροφήματα άλλων ενοίκων του οίκου Wake Robin, όπου διέμενε και η ίδια το τελευταίο διάστημα.

Η 70χρονη οδηγήθηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή, όπου έγινε γνωστό ότι έχει «μακρύ ιστορικό ψυχικών παθήσεων». Η ίδια ζήτησε προθεσμία για να βρει δικηγόρο και το αίτημά της έγινε δεκτό. Έτσι προφυλακίστηκε και η υπόθεσή της αναμένεται να εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία εκλήθη στον οίκο ευγηρίας της πόλης Σέλμπουρν την περασμένη Τρίτη, αφού η 70χρονη ομολόγησε σε μέλη του προσωπικού τι είχε κάνει. Μετά από έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή της ένα φιαλίδιο χαπιών γεμάτο με σκόνη που εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιέχει ρικίνη.

Η ίδια ομολόγησε ότι είχε εκθέσει τουλάχιστον τρεις ενοίκους του γηροκομείου στην επικίνδυνη τοξίνη, χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί ακόμα κάποιο πρόβλημα στην υγεία τους.

Η ρικίνη είναι μια εξαιρετικά τοξική φυσικώς λεκτίνη που απαντάται στους σπόρους του φυτού ρετσινολαδιά (Ricinus communis). Μία δόση καθαρής ρικίνης σε σκόνη με μέγεθος λίγων κόκκων επιτραπέζιου αλατιού μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε ενήλικα μέσα σε λίγες ώρες.

Περισσότερα: 70χρονη έφτιαξε δηλητήριο από σπόρους και το «δοκίμασε» σε ένοικους του γηροκομείου της | E-Radio.gr Lifestyle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s