Νομιμοποιήθηκε η ευθανασία στη Βικτόρια της Αυστραλίας

Σχετική εικόνα

Το τοπικό συμβούλιο της Πολιτείας της Βικτόριας της Αυστραλίας ενέκρινε σήμερα την ευθανασία σε όσους βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας.

Το νομοθέτημα, που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο του 2019, θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε κάτοικο της νοτιοανατολικής αυτής πολιτείας πάσχει από ανίατη ασθένεια και του μένουν λιγότεροι από έξι μήνες ζωής να ζητά να δοθεί τέλος στη ζωή του με μία θανατηφόρα δόση φαρμάκων.

Κάποιες κατηγορίες ασθενών, όπως άνθρωποι που πάσχουν από νευροκινητική νόσο ή σκλήρυνση κατά πλάκας, μπορούν να ζητήσουν μια θανατηφόρα δόση ακόμα κι αν τους απομένει ένας χρόνος ζωής, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η εφαρμογή του νομοσχεδίου… θα δώσει στους ανθρώπους ελπίδα και συμπόνια» και θα σημάνει ότι «ένας αξιοπρεπής θάνατος θα είναι δυνατός για τους ανθρώπους που σήμερα βιώνουν ένα πολύ οδυνηρό τέλος της ζωής τους», δήλωσε η υπουργός Υγείας της Βικτόρια Τζιλ Χένεσι στη Μελβούρνη μετά την έγκριση από την Κάτω Βουλή (το νομοσχέδιο είχε ήδη ψηφιστεί από την άνω Βουλή).

Πολλές χώρες έχουν νομιμοποιήσει την ευθανασία, μεταξύ τους ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Ελβετία και κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, παρόλο που η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι αντίθετη σε αυτήν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s