Η νέα μόδα στις σχέσεις λέγεται cushioning

Αποτέλεσμα εικόνας για cushioning dating trend

Ξέρετε πώς είναι. Γνωρίζετε κάποιον ή κάποια, σας αρέσει, βγαίνετε, η ιστορία πηγαίνει καλά. Αλλά, είναι ακόμη οι πρώτες μέρες. Δεν θέλετε να παραδεχτείτε σε κανέναν πως έχετε ανασφάλεια για την εξέλιξη αυτής της περιπέτειας.

Και αν όλα πάνε κατα διαόλου – μήπως θέλετε ένα back up, ένα δίχτυ ασφαλείας; Αυτή λοιπόν είναι μια νέα τάση στις σχέσεις που για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι ασυνήθιστη μέθοδος ανάμεσα στους πολύ ανασφαλείς εκεί έξω. Αυτό που στα ελληνικά, λέμε “καβάτζα”.

Ουσιαστικά, το “cushioning” σημαίνει ότι ενώ έχετε σχέση, κρατάτε μερικούς άλλους στο περίμενε, στέλνοντάς τους γραπτά μηνύματα και μιλώντας τους, ώστε εάν χωρίσετε, να μην μείνετε καθόλου μόνοι/ες.

Μερικοί άνθρωποι παραδέχονται πάντως ότι χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να διοχετεύσουν το άγχος που έρχεται όταν είναι σε μια σχέση που πραγματικά ενδιαφέρονται και… φοβούνται πως θα χάσουν. Είναι τρελό, κι όμως είναι κάτι συνηθισμένο! Κι επειδή η ανασφάλεια τους βγαίνει σε καταπίεση προς το άλλο πρόσωπο και μια προσκόληση που μόνο καλό δεν θα κάνει, προτιμούν να ασχολούνται με κάποιον άλλο/η για να μετριάσουν… την εξάρτησή τους!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s