Η απρεπής σεξουαλική συμπεριφορά στοίχισε τη δουλειά σε παρουσιαστή του NBC

Η απρεπής σεξουαλική συμπεριφορά στοίχισε τη δουλειά σε παρουσιαστή του NBC

Τίτλοι τέλους για τον δημοφιλή παρουσιαστή της εκπομπής Today Ματ Λάουερ, καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News τερμάτισε τη συνεργασία του όταν έλαβε μια λεπτομερή καταγγελία από συνάδελφό του που τον κατηγορούσε για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά στον χώρο εργασίας του.

Ο πρόεδρος του δικτύου, ο Άντριου Λακ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε ότι έλαβε την καταγγελία το βράδυ της Δευτέρας και, αφού την εξέτασε, διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά του Λάουερ συνιστά «σαφή παραβίαση» των κανόνων της εταιρείας. Η διοίκηση του δικτύου αποφάσισε έτσι να απολύσει τον δημοσιογράφο σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μολονότι αυτή είναι η πρώτη καταγγελία σε βάρος του στα πάνω από 20 χρόνια που εργάζεται στο NBC News, έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό ίσως δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό», σημειώνεται εξάλλου στην ίδια ανακοίνωση. Ο ατζέντης του 59χρονου Λάουερ, ο Κεν Λίντνερ, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση. Το κανάλι δεν έχει διευκρινίσει ποιος έκανε την καταγγελία αυτήν.

Την είδηση της απόλυσης του Λάουερ ανακοίνωσαν οι συμπαρουσιαστές του Σαβάνα Γκάθρι και Χόντα Κοτμπ στην έναρξη της εκπομπής. «Είναι μια θλιβερή ημέρα για το Today και το NBC News. Μόλις το πληροφορηθήκαμε, σήμερα το πρωί. Και μπορείτε να φανταστείτε ότι είμαστε συγκλονισμένοι», είπε η Γκάθρι, εμφανώς ταραγμένη.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε στο Twitter την απόλυση: «Γουάου, ο Ματ Λάουερ μόλις απολύθηκε από το NBC για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά στον χώρο εργασίας. Πότε όμως θα απολυθούν τα κορυφαία στελέχη του NBC και του Comcast επειδή μεταδίδουν τόσες πολλές Ψευδείς Ειδήσεις. Ελέγξτε το παρελθόν του Άντι Λακ». Ο πρόεδρος δεν έδωσε καμία εξήγηση για το τι εννοούσε.

Ο Λάουερ παρουσίαζε την εκπομπή Today από τον Ιανουάριο του 1994. Στις μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες του περιλαμβάνονται οι συνεντεύξεις που πήρε από τους προέδρους Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s