Τι λένε οι ψυχαναλυτές για όσους στολίζουν από νωρίς το σπίτι τους για τα Χριστούγεννα

Σχετική εικόνα

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές ετοιμάζονται, οι βιτρίνες στολίζονται και έτσι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται πότε είναι η “κατάλληλη στιγμή” να βάλουν το δέντρο τους, τα φώτα και τα στολίδια τους. Μήπως είναι πολύ νωρίς ακόμη;

Aν ανήκετε στους λάτρεις της εποχής και ανυπομονείτε να στολίσετε από νωρίς σας έχουμε καλά νέα. Όσοι τείνουν να στολίσουν νωρίτερα από τους άλλους είναι πιο χαρούμενοι άνθρωποι, και παραμένουν παιδιά.

Ο ψυχαναλυτής Steve McKeown ανέφερε πως οι πρόωρες διακοσμήσεις απλά επεκτείνουν τον ενθουσιασμό των Χριστουγέννων, κάνοντας τους ανθρώπους λίγο πιο ευτυχισμένους.

Λέει πως “σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και άγχος οι άνθρωποι επιθυμούν να συσχετιστούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια προκαλούν αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας. Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι απλώς μια άγκυρα ή ένα μονοπάτι για τα παλιά μαγικά συναισθήματα του ενθουσιασμού της παιδικής ηλικίας, οπότε όσοι στολίζουν νωρίτερα είναι βαθιά συνδεδεμένοι με το παιδί μέσα τους”. Αυτό τους δίνει και το πλεονέκτημα του ότι ενθουσιάζονται ευκολότερα και χαίρονται περισσότερο από τους άλλους!

Έτσι αν δεν αισθάνεστε πολύ στα πάνω σας, ίσως το στόλισμα του σπιτιού σας φτιάξει το κέφι! Σίγουρα σε κάποιους πιάνει!

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s