Αθήνα: Οργάνωση σωματεμπορίας εξαρθρώθηκε.

Σχετική εικόνα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε πολυμελής εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών. Την υπόθεση εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, μαστροπείας, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, παραβίασης σφραγίδων, πλαστογραφίας, αντίστασης και νόμου περί όπλων.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε έπειτα από διερεύνηση υπόθεσης σεξουαλικής εκμετάλλευσης δύο γυναικών από την Ουκρανία. Οι δράστες εντόπιζαν τα θύματά τους σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάστασή τους, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους προκειμένου να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε ξενοδοχεία και σε οικίες και με τη χρήση ψυχολογικής βίας, προέβαιναν στη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους μέσω κέντρων διασκέδασης ή οίκων ανοχής.

Τα μέλη της οργάνωσης έφτιαχναν εικονικά συμβόλαια εργασίας, τα οποία επιδείκνυαν στα θύματα, σύμφωνα με τα οποία τις υποχρέωναν σε εργασία προκειμένου να τους αποπληρώσουν το υποτιθέμενο χρέος που προέκυπτε από τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα, καθώς και σε τέσσερις οίκους ανοχής στην Αθήνα και δύο στην Κόρινθο, συνελήφθησαν πέντε άτομα (τέσσερις Ελληνες και μία γυναίκα από τη Βουλγαρία) για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για μαστροπεία, καθώς και άλλα τρία άτομα για σωματεμπορία. Ταυτόχρονα, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν 14 άτομα κατηγορούμενα για διάφορα αδικήματα, όπως παραβίαση σφραγίδων, πλαστογραφία, αντίσταση και διευκόλυνση ακολασίας.

Από τις έρευνες σε χώρους και οίκους ανοχής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.670 ευρώ, ένα πιστόλι, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 13,5 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, πλήθος πλαστών συμβολαίων εργασίας, εγγράφων και σημειώσεων, καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δράστες είχαν προχωρήσει σε σεξουαλική εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 22 γυναικών. Επίσης, σε δύο γυναίκες-θύματα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s