5 λόγοι που η Ολλανδία “λέει” για σπουδές!

dance tmobile GIF by T-Mobile Unlimited

Εφόσον διαβάζεις αυτό το άρθρο, μάλλον το σκέφτεσαι και πολύ καλα κάνεις! Η Ολλανδία δεν ονομάζεται φοιτητική πρωτέυουσα της Ευρώπης χωρίς λόγο! Δικαίως κρατάει με περηφάνια αυτόν τον τίτλο. Δες παρακάτω γιατί!

1. Τα δίδακτρα είναι γελοία.

Τα δίδακτρα των πανεπιστημίων της Ολλανδίας το πάνε στο άλλο άκρο συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στο θέμα των διδάκτρων. Ποιός έχει 9 χιλιάρικα τον χρόνο να διαθέσει; Εγώ πάντως δεν ξέρω κάποιον. Με μόλις 2 χιλιάρικα ΜΑΧ και πληθώρα student funds σπουδάζεις ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ τα δίδακτρα ανά έτος για πλήρη φοίτηση είναι 1.835! Crazy right?

2. Όπως ειπα πρίν. Σπουδάζεις ό,τι γουστάρεις.

Στην Ολλανδία υπάρχουν 14 ερευνητικά πανεπιστήμια που χρηματοδοτούνται από το ολλανδικό κράτος καθώς και 41 πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών. Υπάρχουν άπειρες ειδικότητες ανα πανεπιστήμιο, και πολλά απο αυτά είναι διακεκριμένα παγκόσμια. Sypnopsis ώς εδώ: Οικονομικές και ποιοτικές σπουδές στο αντικείμενο που αγαπάς.

3.  Room mate? Not a problem!

Τα ενοίκια στις μεγάλες πόλεις είναι τσιμπιμένα και αυτό είναι νορμάλ. H λύση σε αυτό είναι να βρείς συγκάτοικο και αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα καθότι υπάρχουν άπειρες σελίδες στο Fb οπου ανεβαίνουν καθημερινά χιλιάδες αγγελίες περι έυρεσης συγκατοίκου!

4. Ξέφρενη διασκέδαση.

Παραδεχτείτε οτι βαθιά μέσα σας αυτός είναι ο λόγος που θέλετε τόσο πολύ να πάτε σε αυτή την Ευρωπαική χώρα! Έχεις ακούσει ιστορίες περι ξέφρενης διασκέδασης και τα προτερήματα του να ζείς σε αυτή τη χώρα και έχεις ψηθεί άσχημα!

5. Language please!

To βιοτικό επίπεδο στην Ολλανδία ειναι απο τα υψηλότερα στην ευρώπη. Η Χάγη ειναι ένας παράδεισος. Οι Ολλανδοί ειναι οι πιο ευτυχισμένοι ευρωπαίοι. Θα ανήκεις σε ενα ιδανικό περιβάλλον! Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να είσαι μάστερ στην γλώσσα. Πιο πολύ χρησιμοποιούνται τα αγγλικά παρά τα ολλανδικά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s