Όταν το πάτωμα γίνεται λάβα #zoegreyfox

fa202bc35e97dd8fd06cef05dd0c4e27 (1)

At some point of life, σίγουρα έχεις αναρωτηθεί. Πρέπει να ήταν τότε που χώρισες με τον έρωτα της ζωής σου ή που απέτυχες στις πανελλήνιες παταγωδώς. Σου πήρε γύρω στις δυο βδομάδες -κατα προσέγγιση- να συνέλθεις και κάπου εκεί ανάμεσα στην κλάψα googlαρες τα συμπτώματα της κατάθλιψης νομίζοντας ότι είσαι πάσχων. Και μετά ξύπνησες!

Γιατι κατάθλιψη δεν σημαίνει “είμαι λίγο down”. Δεν έχει κάν να κάνει με θλίψη. Δεν νιώθεις μελαγχολία,άγχος,θυμό ή φόβο. Ξέρεις τι νιώθεις; Απολύτως τίποτα! Κανένα συναίσθημα ευχάριστο ή δυσάρεστο. Η πλήρης απάθεια. Είτε έξω έχει βροχερό καιρό είτε ήλιο, είτε είναι Χριστούγεννα είτε Πάσχα. Το κρεβάτι γίνεται ένα με το σώμα σου, το μαξιλάρι ο καλύτερος σου φίλος και ο ύπνος το όπιο σου. Όλη τη νύχτα ξάγρυπνος να βλέπεις στην tv σε λούπα τηλεμάρκετιν  και το πρωί ύπνος μέχρι αργά. Σηκώνεσαι. Οχι οτι θές,αλλά πρέπει. Δεν έχεις όρεξη να κάνεις μπάνιο,να βαφτείς,να ξυριστείς.Το φαγητό δεν έχει γεύση -τρως απο αίσθημα αυτοσυντήρησης- μόνο ο καφές και το τσιγάρο πού και πού ανακουφίζουν τις σακούλες κάτω απο τα μάτια. Συνεχίζεις τη ρουτίνα σου με τέτοιο τρόπο ώστε κι αν σε πατούσε αμάξι δεν θα σε ένοιαζε,θα το παρακολουθούσες απο μακριά σαν σε κινηματογραφική σκηνή. Και ξέρεις πόσο κρατάει όλο αυτό; Απο 6 μήνες και πάνω..

Έλα, εντάξει, δεν είναι όλα τόσο μαύρα…Ή μπορεί και να είναι..

Αλλά ξέρεις κάτι; Σημασία έχει ότι την επόμενη φορά που θα δεις κάποιον δικό σου άνθρωπο να βουλιάζει,δώσε του το χέρι σου και πες του “έλα, εγω θα σε τραβήξω απο την λάβα”

Κάποιος κάποτε το έκανε για μένα.Αύριο μπορεί να το κάνει για σένα.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s